Skoči na glavno vsebino

Vodnik za študente

VSŠ

Višja strokovna šola | Vodnik za študente

Pomembne povezave za študij

Spletna učilnica

Urniki, skupine, izpitni roki, študijski koledar

Ključek za licenco Creo

Pridobitev ključka za licenco Creo: plačilo kavcije v znesku 50 €, ki jo nakažete na račun ŠC Škofja Loka. Podatke dobite v obrazcu Plačilo kavcije, potrdilo/obvestilo o plačilu kavcije pa sporočite na e-naslov.

Po prejemu nakazila vam bomo ključek poslali na domači naslov.

Vračilo ključka: na naslov ŠC Škofja Loka, Višja strokovna šola, Podlubnik 1b, 4220 Škofja Loka. Pripišite ime in priimek ter številko osebnega računa, da vam bomo lahko vrnili kavcijo (ali pa te podatke sporočite na e-naslov).

Tina Eržen

Tina Eržen

študentski referat

L Center, 2. nadstropje, soba 235

T 04 506 23 62

E 

Uradne ure
ponedeljek in sreda 8.00–12.00
ostale dni po predhodnem dogovoru
odmor za malico: pol ure med 10. in 11. uro; v času šolskih počitnic ni uradnih ur

Pomoč in podpora

Posodobitev licenc za PTC Creo (2021)
Namestitev Autodesk AutoCAD 2020

Praktično izobraževanje (PRI)

PRI obsega 40 % študijskih obveznosti, njegov namen pa je v praktičnem podjetniškem okolju uporabiti znanja, pridobljena na predavanjih in vajah v šoli. Študent pri PRI spoznava podjetje in ključne delovne procese v njem, pokaže in dokaže svoje strokovno znanje, sposobnost prenašanja teorije v prakso, iznajdljivost, prilagodljivost, komunikativnost.

V drugem letniku študija študent pri PRI skupaj z mentorjem v podjetju pripravi temo diplomske naloge, s katero reši konkreten/praktičen problem.

Opravljanje izpitov

1. Prijava na izpit / Odjava od izpita

Na redne in izredne izpitne roke se je potrebno prijaviti vsakokrat posebej za posamezni predmet in posamezni izpitni rok.

Na izpit se prijavite/odjavite po naslednjem postopku: ob vstopu v aplikacijo izberite program vašega izobraževanja, predmet in izpitni rok; vpišite vašo vpisno številko in geslo; prijavi oz. odjavi.

Na izpit se lahko prijavite najkasneje polnih 5 dni pred izpitnim rokom (npr. če je rok izpita 7. november ,je možna prijava najkasneje do 1. novembra do 24. ure). Odjava od izpita je možna najkasneje polne 3 dni pred izpitnim rokom.

Če prijave na izpit ne izvedete pravočasno – v roku, ki je določen, izpita ne boste mogli opravljati, saj naknadne prijave na posamezni izpitni rok niso več mogoče.

Ob prijavi na izpit se vam izpiše večmestna šifra. Priporočamo, da si jo izpišete, saj lahko z njo dokažete, da ste opravili prijavo na izpit. Vse podatke o prijavi na izpit naj bi prejeli tudi na vaš elektronski naslov, vključno z omenjeno šifro, ki dokazuje prijavo.

2. Plačilo izpita

Če se vam ob prijavi na izpit izpiše, da je potrebno izpit plačati, morate plačilo izvesti najkasneje 5 dni pred rokom izpita, in sicer:

– s plačilnim nalogom UPN na pošti oz. banki ali preko e-bančništva (vsaj pet dni pred izpitom nas na e-naslov  obvestite, kateri izpit/-e ste plačali).

Koliko je potrebno plačati za posamezni izpit?

Redno vpisani študenti

Trije izpitni roki za posamezni izpit so brezplačni. Pri tem se upošteva tudi prijava na delni izpit.
Četrto in vsako nadaljnjo prijavo na izpit je potrebno plačati v znesku 40 € .

Evidenčno vpisani študenti

Za evidenčno vpisane študente je plačljiv vsak izpit:
– prva, druga in tretja prijava na izpit stane 20 €
– četrta in vsaka nadaljnja prijava na izpit stane 120 €.

Evidenčno vpisani študenti plačajo tudi izpite iz vaj oz. prisotnost na vajah iz posameznega predmeta (40 €) in organizacijo praktičnega izobraževanja (40 €). Na vajah je možna prisotnost le, če je dovolj prostih mest v predavalnici oz. učilnici.

3. Delni izpitni rok

Pri nekaterih izpitih boste opravljali delne izpitne roke. Prijava je možna samo na prvi delni izpitni rok. To pomeni, da ste s to prijavo prijavljeni tudi na vse ostale delne izpitne roke iz istega predmeta. Prijava na samo drugi delni izpitni rok (brez prvega) ni mogoča.

4. Prijava - praksa

Pri predmetu praktično izobraževanje imate razpisanih več vrst prakse za posamezni letnik. Prijaviti se morate na vsa praktična izobraževanja v posameznem letniku. Na katero praktično izobraževanje se morate prijaviti, lahko preverite v vašem E-indeksu.

Urniki, skupine, študijski koledar

Strojništvo

1. letnik redni, 1. cikel izredni

Strojništvo

2. letnik redni, 2. in 3. cikel izredni

Lesarstvo

1. letnik redni, 1. cikel izredni

Lesarstvo

2. letnik redni, 2. in 3. cikel izredni

Izpitni roki

Dostopnost