Skoči na glavno vsebino

Knjižnica ŠC Škofja Loka

Na Centru in na Trati

Prva stran | Knjižnica ŠC

Naša šolska knjižnica je prostor za izposojo knjig in revij za šolo in prosti čas. V njej se lahko med prostimi urami družite in nabirate znanje. V šolski knjižnici se vedete in izražate kulturno ter vanjo ne prinašate hrane in pijače.

Na galeriji si lahko izberete in izposodite knjige, ki so razvrščene po tematskih (UDK) področjih, v čitalnici pa vam je na voljo referenčna literatura za uporabo v knjižnici. Pri iskanju gradiva si lahko pomagate z lokatorjem gradiva  in  katalogom COBISS+.

Rok izposoje za knjige je 14 dni, za revije 5 dni. Lahko ga tudi podaljšate. Za geslo za samostojno podaljševanje se oglasite v šolski knjižnici. Kadar gradiva ne vrnete pravočasno, plačate zamudnino (0,10 € na enoto na dan).

Leposlovne knjige si lahko izposodite tudi od doma na portalu sBiblos. Podrobnejša navodila najdete nižje na spletni strani šolske knjižnice.

Dijaki in študentje imate v knjižnici na voljo štiri računalnike za šolsko delo.

Knjižnični red

Članstvo

Član knjižnice avtomatsko postane vsak dijak. Člani knjižnice so tudi zaposleni v šoli. Dijaki in zaposleni ne plačujejo članarine.

Izposoja

Izbira gradiva za študente je velika. Na voljo so strokovno gradivo, leposlovje in periodika v čitalnici. V priročni knjižnici ponujamo priročnike, slovarje in enciklopedije. Izposoja je za študente in profesorje brezplačna. Gradivo si lahko izposodite na dom, in sicer:

  • knjižno gradivo za 14 dni,
  • serijske publikacije pa za 1 teden.

Podaljšanje

Gradivo je mogoče podaljšati, in sicer:

  • knjižno gradivo za 2 tedna
  • serijske publikacije za 1 teden

Odškodnine

  1. Za nepravočasno vrnjeno gradivo knjižnica zaračunava zamudnino po veljavnem ceniku:
  • 0,10 EUR /enoto gradiva /dan

Odškodnine za izgubljeno gradivo: vrednost gradiva + 3,5 EUR (stroški obdelave). Vrednost gradiva lahko uporabnik nadomesti tako, da prinese enako nadomestno gradivo. V tem primeru plača le stroške obdelave. Vrednost gradiva se določi glede na tržno ceno, dobavljivost in vrednost gradiva za naše uporabnike.

  1. Odškodnine za poškodovano gradivo:

Vrednost odškodnine se določi glede na tržno ceno gradiva in obseg poškodbe. Vrednost določi knjižničarka. Uporabniki so dolžni poravnati nastale stroške pred naslednjo izposojo gradiva.

Novo na šolskih knjižnih policah

Učbeniki in

učbeniški sklad

Učbeniki in učbeniški sklad na Srednji šoli za strojništvo

Učbeniki in učbeniški sklad na Srednji šoli za lesarstvo

Delovni čas knjižnice

Knjižnica deluje na dveh lokacijah.

Center

Ponedeljek 7.00-17.00

Torek-petek 7.00-14.00

Trata

Ponedeljek-petek 7.00-11.30

Simona Polše Zupan

Simona Polše Zupan

knjižničarka

T 04 506 23 04  L knjižnica Center

E simona.polse-zupan@scsl.si

Irena Jenko

Irena Jenko

knjižničarka

T 04 506 23 45 L knjižnica Trata

E irena.jenko@scsl.si

Dostopnost