Skoči na glavno vsebino

Vajenci avtoserviserji, Miha Porenta, Bine Peternelj, Nejc Benedičič in Ožbolt Šolar, vsi dijaki 3.Fv, so zaključili dolgotrajno (90-dnevno) prakso v Nemčiji. Pridobili so nove strokovne veščine in kompetenc ter izboljšali t. i. mehke veščine – znanje tujega jezika, medkulturni dialog in osebna rast.

V zadnjih dneh sta se jim pridružila še mentorja Tadej Požar in Marko Velikanje, ki sta vajence spremljala ob zaključku usposabljanja. Izvedla sta tudi evalvacijo, validacijo in certificiranje mobilnosti vajencev v posameznem podjetju in na partnerski šoli Berufsschulcampus Unstrut-Hainich v mestu Mühlhausen.

Miha in Nejc sta se usposabljala v podjetju Albertsmeyer GmbH, ki je pooblaščeno za servisiranje osebnih vozil znamke Audi, VW in Seat, Bine in Ožbolt pa v podjetju Schade GmbH, ki je pooblaščeno za servisiranje tovornih in osebnih vozil znamke Mercedes.

Ob zaključku mobilnosti so se skupaj udeležili še 25. obletnice ustanovitve naše partnerske šole Berufsschulcampus Unstrut-Hainich, ki je prakso za vajence tudi organizirala.

Utrinke zaključka mobilnosti si lahko pogledate v galeriji.

Foto: Tadej Požar

Dostopnost