Skoči na glavno vsebino

Študija o podpornih potrebah nacionalnih agencij Erasmus+: intervju z upravičenci

Nacionalna agencija CMEPIUS nas je povabila k sodelovanju na intervjuju, ki ga izvaja ekipa iz Bruslja, da bi izvedla evalvacijo dela nacionalnih agencij, ki so vključene v program Erasmus+

Intervju je vodila Paola Andrea Vallejo Patiño, ki je del ekipe, ki izvaja študijo o podpornih potrebah nacionalnih agencij v zvezi s programom Erasmus+ v Bruslju.

Na intervjuje smo obravnavali naslednje teme:

  1. Učinki, ki jih želi doseči program Erasmus+
  2. Kako se s CMEPIUS-om delijo informacije o teh predvidenih učinkih
  3. Podpora, ki jo CMEPIUS nudi pri doseganju teh učinkov

Intervju je potekal online v angleškem jeziku. Udeleženec intervjuja s ŠC Škofja Loka je bil Tadej Gartner, koordinator projektov Erasmus+.

Vmesna evalvacije programa Erasmus+ v Sloveniji – mobilnosti udeležencev v projektih KA1

Nacionalna agencija CMEPIUS nas je povabila tudi k sodelovanju na intervjuju, ki ga izvajajo zunanji eksperti agencije, da bi izvedli vmesno evalvacijo programa Erasmus+ v Sloveniji.

Intervju so vodili zunanji eksperti nacionalne agencije, ki pripravljajo vmesno evalvacijo programa Erasmus+. To pomeni, da so z učitelji in ravnatelji, ki so sodelovali na mobilnostih – spremljanje dijakov ali v okviru aktivnosti sledenja na delovnem mestu (SDM – »job shadowing«),  opravili (online) intervju; spraševali so jih o izkušnjah in učinkih mobilnosti.

Udeleženeca intervjuja s ŠC Škofja Loka, Srednje šole za strojništvo, sta bila:

– ravnateljica mag. Mojca Šmelcer, ki je že večkrat spremljala dijake in vajence na praksi v tujini in pri projektih sodelovanja med šolami

– Blaž Žakelj, učitelj CNC-tehnologije, ki je bil na aktivnosti SDM na Slovaškem, tja pa je tudi že spremljal dijake na usposabljanje iz CNC-programiranja in sodeloval v projektih sodelovanja med šolami.

Intervjuja sta potekala v torek, 7. novembra 2023, v popoldanskem času.

 

 

Dostopnost