Skoči na glavno vsebino

Ekskurzija dijakov četrtih letnikov programa strojni tehnik nas je tudi letos – 11. in 12. oktobra 2023 – popeljala na Bavarsko, v deželo avtomobilov in živahnega dogajanja.

Krenili smo v zgodnjih jutranjih urah. Naš prvi postanek je bil Ingolstadt. Ogledali smo si proizvodnjo v v podjetju Audi, “preizkusili” nekaj njihovih avtomobilov in se sprehodili po muzeju.

Naslednji cilj je bil München. Najprej dvorec Nymphenburg, poletna rezidenca barvarskih vladarjev, zgrajen v času baroka. Palača je ogromna in vrt je očarljiv.

Proti večeru, takoj po nastanitvi v hostlu, smo se peš odpravili v center bavarske prestolnice, prisluhnili vodiču, ki nam je postregel s podatki o stavbah in znamenitostih, nato pa je sledila večerja.

Naslednji dan smo si najprej pogledali tehniški muzej. Ker je ogromen in bi zanj potrebovali nekaj dni, smo selektivno izbirali tisto, kar nas bolj zanima.

Nato smo preizkusili še eno prevozno sredstvo – podzemno železnico oz. U-Bahn. Odpeljali smo se v BMW Welt, si napasli oči na najnovejših modelih avtomobilov tega bavarskega proizvajalca avtomobilov in motociklov.

Dneva sta minila, kot bi mignil.

P. S. Bus št. 2 je ubral drugačno zaporedje ogledov. cool

Dostopnost