Skoči na glavno vsebino

V sredo in četrtek, 27. in 28. septembra 2023, so nas obiskali predstavniki partnerske šole BSC UH iz mesta Muhlhausen v Nemčiji. Obisk mentorjev je bil namenjen poglobljenemu sodelovanju med šolama na področju izmenjave dijakov in učiteljev ter sodelovanju s partnerskimi podjetji, v katerih so nemški dijaki običajno na praktičnem usposabljanju pri nas.

Zato smo v sredo obiskali podjetje LPP v Ljubljani, kjer naj bi bila tudi letos dva nemška dijaka na praksi, ampak sta žal zbolela. Dogovorili smo se za dolgoročno sodelovanje podjetja s partnersko šolo in tudi s ŠC Škofja Loka, Srednjo šolo za strojništvo.

V četrtek so gosti obiskali našo šolo in podjetje KNT d. o. o., v katerem bodo nemški dijaki zopet na praksi naslednje šolsko leto. Nemška mentorja sta zelo pohvalila opremljenost naših delavnic, vzorno sodelovanje s podjetji in tudi podporo in spremljanje njihovih dijakov, ko so na praksi pri nas.

Tudi mi smo se gostom zahvalili za odlično sodelovanje in podporo našim dijakom, ko so na praksi v Nemčiji. Trenutno imamo na usposabljanju že drugi teden štiri vajence avtoserviserje, ki bodo na dolgotrajni praksi ErasmusPRO vse do 15. decembra.

Več o obisku naših gostov pa si lahko pogledate v galeriji.

Dostopnost