Skoči na glavno vsebino

Veseli nas, da so se vajenci avtoserviserji, Miha Porenta, Bine Peternelj, Nejc Benedičič in Ožbolt Šolar, vsi dijaki 3.Fv, odločili za dolgotrajno (90 dni) prakso v Nemčiji, kar tudi omogoča program Erasmus+. Takšna izkušnja je boljša, predvsem z vidika novo pridobljenih strokovnih veščin in kompetenc, kot tudi t. i. mehkih veščin – izboljšanja znanja tujega jezika, medkulturnega dialoga in osebne rasti dijakov.

Zato smo izvedli pripravljalni obisk v mestu Mühlhausen, kjer je naša partnerska šola Berufsschulcampus Unstrut-Hainich, ki je prakso organizirala.

Obiskali smo  tudi podjetji, kjer bodo naši vajenci  na praksi. Miha in Nejc se bosta usposabljala v podjetju Albertsmeyer GmbH, ki je pooblaščeno za servisiranje osebnih vozil znamke Audi, VW in Seat, Bine in Ožbolt pa se bosta usposabljala v podjetju Schade GmbH,

ki je pooblaščeno za servisiranje tovornih in osebnih vozil znamke Mercedes. Ogledali smo si tudi Ferienhaus Blau – nastanitev, kjer bodo vajenci bivali v času prakse.

Pripravljalnega obiska smo se udeležili Gorazd Kopač, vodja PUD-a za avtoserviserje, Tadej Gartner, koordinator projekta, in dijak vajenec Miha Porenta.

Utrinke obiska si lahko pogledate v galeriji.

Besedilo in foto: Tadej Gartner

Berufschulcampus_UH

Berufschulcampus_UH

Podjetje Albertsmeyer

Podjetje SCHADE

Nastanitev

Nastanitev

Dostopnost