Skoči na glavno vsebino

Dijaka Srednje šole za lesarstvo, Erik Banič (3. Em) in Rok Stanonik (4. ML) sta se v okviru programa Erasmus+ in projekta Usposabljanje v tujini bogati IV udeležila poklicno-strokovnega usposabljanja, ki je potekalo v mestu Oroslavje na Hrvaškem.

Usposabljanje je potekalo 28 dni, od 9. marca do 7. aprila 2023, v podjetju Stolarija ĆUK v organizaciji naše partnerske šole Srednje škole Oroslavje, ki izobražuje za podobne poklice kot naš šolski center. Praksa je vključevala vse delovne procese, ki so potrebni za izdelavo pohištva, od obdelave lesa do sestavljanja pohištva. Naučila sta se veliko novega, saj ima podjetje sodobne stroje za obdelavo lesa. Pa še hrvaščina ni več težava.

Na pot sta se odpravila že dan prej z lastnim prevozom, saj žal javnega prevoza do industrijske cone, kjer je podjetje, ni.

Dijaki so se pod vodstvom koordinatorja projekta Tadeja Gartnerja pripravljali na izmenjavo z urejanjem vse potrebne dokumentacije in ostalimi zadevami (logistika, namestitev, program, kultura, jezik, dolžnosti dijaka …), povezanimi z mobilnostjo v programu Erasmus+.

Pri pisanju bloga na Arnesovi platformi pa je pomagala učiteljica slovenščine Erna Klanjšek Tomšič.

Dijaka sta bila nastanjena v hotelu Zagi, kjer je bilo poskrbljeno tudi za vse obroke, tako da jima ni bilo potrebno skrbeti še za prehrano. Tudi hrano sta zelo pohvalila – veliki obroki in odlična hrana.

Od Škofje Loke do Oroslavja

Srednja škola Oroslavje

Podjetje Stolarija Ćuk

Dostopnost