Skoči na glavno vsebino

V programu Erasmus+ in projektu Usposabljanje v tujini bogati IV smo tudi na Srednji šoli za lesarstvo izvedli prvo mobilnost – sledenje na delovnem mestu (SDM) oz. t. i. Job Shadowing.

SDM se je udeležil Uroš Oblak, učitelj strokovnoteoretičnih predmetov s področja lesarstva – stavbno pohištvo, opisna geometrija z osnovami autocada, tehnologija obdelave lesa, tehnično komuniciranje in uporaba računalnika ter osnove strojništva. V dogovoru s partnersko šolo viio v Belgiji smo pripravili program, v katerem smo izvedli tudi enodnevno virtualno mobilnost; udeleženec je “na daljavo” najprej spoznal šolo, izobraževalni sistem v Belgiji ter kurikulum in literaturo za poučevanje lesarstva na partnerski šoli. Predstavil je tudi našo šolo in poučevanje lesarstva, delavnice in opremo, ki se uporablja za izvajanje teoretičnega in praktičnega pouka.

Nato se je udeležil še dvodnevnega SDM na partnerski šoli v Belgiji, kjer je lahko preskusil programsko opremo in stroje, ki jih uporabljajo za poučevanje lesarstva. Seznanil se je z novimi metodami poučevanja v razredu ter izvajanjem prakse v šolskih delavnicah. Z mentorjem je obiskal tudi podjetje Formaat, kjer s V o na usposabljanju trije dijaki lesarstva – lesarski tehniki (3. AL); seznanil se je s potekom in programom usposabljanja vajencev v podjetju.

Ko se je vrnil, je novo usvojeno znanje že delil z dijaki v razredu.

Več pa v galeriji.

Dostopnost