Skoči na glavno vsebino

Cmepius – Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja – je v torek, 7. decembra 2021, podelil nacionalna priznanja za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programih Erasmus+ in eTwinning ter evropske nagrade za inovativno poučevanje za leto 2021.

Nagrade so bile podeljene že šestnajstič, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, drugo leto zapored na virtualni prireditvi.

Jabolko kakovosti 2021 so prejeli najboljši projekti v okviru programa Erasmus+ iz treh sektorjev izobraževanja.

V sektorju poklicno in strokovno izobraževanje je nagrado prejel tudi Šolski center Škofja Loka za projekt Usposabljanje v tujini bogati II. Koordinator projekta je Tadej Gartner.

V projektu je sodelovalo pet partnerskih srednjih strokovnih in poklicnih šol iz štirih držav, izvedli smo 30 učnih mobilnosti in 18 mobilnosti spremljevalnega osebja. Dijaki so prejeli nova strokovna znanja, veščine in kompetence na področju avtomehanike, strojništva in lesarstva ter pridobili jezikovne, medkulturne in digitalne kompetence; vsi udeleženci mobilnosti so spoznavali kulturo in življenje države gostiteljice ter izpopolnjevali angleški in nemški jezik.

Več o nagrajencih na spletni strani Cmepius.

Čestitamo!

Iz utemeljitve

Šolski center Škofja Loka je na področju internacionalizacije v zadnjih letih naredil preboj. Od mednarodnih projektov, ki so bili namenjeni peščici in usmerjeni zgolj v tujino, je danes internacionalizacija postala del življenja šole in orodje za doseganje strateških ciljev. Povezali so številne nacionalne in mednarodne projekte z namenom doseganja visoke kakovosti vzgojno-izobraževalnega dela ter praktičnega usposabljanja.
Okrepili so povezave z gospodarstvom in mednarodnimi partnerji. Vodstvo se zaveda, da internacionalizacija prinaša pomembne učinke, predvsem internacionalizacija doma, ki omogoča krepitev znanj in veščin za vse dijake (podjetniška znanja, inovativnost, kolegialnost in komunikacijske spretnosti). Zavedajo se pomena povezovanja s tujimi partnerji, če želijo slediti razvojno-tehnološkim trendom.
Povezave z gospodarstvom, tako doma kot v tujini, pa narekujejo tudi vsebine odprtega kurikula, ki pomeni korak k tisti delovni sili, ki jo jutrišnji dan potrebuje.

Povzeto po posnetku prireditve, spletni strani cmepius.si in brošuri Jabolko kakovosti 2021.

Podobni prispevki

Podelitev certifikatov Europass na podelitvi maturitetnih spričeval

Podelitev certifikatov Europass na podelitvi maturitetnih spričeval

Skupini dijakov, ki je bila v okviru programa Erasmus+ zadnja na praksi v tujini (marec 2020), smo na podelitvi spričeval poklicne mature na Srednji šoli za strojništvo v sredo, 7. julija 2021, podelili tudi certifikate Europass. Zaradi pandemije COVID-19 smo 13....

UTB II: Prekinitev PIU mobilnosti na Češkem zaradi pandemije COVID-19

UTB II: Prekinitev PIU mobilnosti na Češkem zaradi pandemije COVID-19

Tudi naši dijaki Jakob Prevodnik, Tim Maček, Matic Zemljič in Tim Žitnik, vsi strojni tehniki iz 3. Cs, ki so bili na poklicnem usposabljanju in izobraževanju v podjetju ZVVZ Milevsko a.s. na Češkem, so morali prakso zaradi pandemije covida-19 prekiniti. Tako kot pri...

Dostopnost