Skoči na glavno vsebino

V okviru programa Erasmus+ in projekta Usposabljanje v tujini bogati II (UTB II) so bili dijaki Tim Maček, Jakob Prevodnik, Matic Zemljič in Tim Žitnik (vsi iz 3.Cs) na praktičnem usposabljanju in izobraževanju v podjetju ZVVZ Machinery a.s. (Milevsko, CZ), ki je član skupine ZVVZ Group a.s., in izdeluje ventilacijske sisteme za industrijo.

Istočasno sta bila z njimi na praksi tudi Miha Gartner in David Likar, ki sta bila v okviru ErasmusPro programa in projekta UTB III na dolgotrajnem usposabljanju (90 dni) v podjetju Motor Jikov na Češkem. S prakso bosta nadaljevala, ko bodo razmere zopet to dopuščale.

Žal smo morali zaradi pandemije COVID-19 prakso za dijake projekta UTB II prekiniti že po 15 dneh in je tudi nismo uspeli dokončati v letošnjem šolskem letu 2020/2021, saj razmere še vedno niso dopuščale izvedbe praks v tujini.

Upali smo, da bomo projekt UTB II, ki smo ga podaljšali za eno leto, lahko uspešno zaključili, ampak smo se v sodelovanju z našo partnersko šolo Střední průmyslová škola strojní a stavebníTábor odločili, da so okoliščine neprimerne za varno potovanje in delo v podjetju, saj sta bili tako Slovenija kot tudi Češka še vedno v primežu koronavirusa.

Več o njihovi praksi si lahko preberete v blogu, ki so ga pisali.

Dostopnost