Skoči na glavno vsebino

V torek, 22. oktobra 2024, smo v Šolskem centru Škofja Loka pripravili ☕💼 poslovni zajtrk konzorcija podjetij za spodbujanje kakovosti tehniškega izobraževanja, na katerega smo povabili predstavnike podjetij z Loškega in širše regije, lokalne skupnosti in gospodarske ter obrtno-podjetniške zbornice.
Zbrane je najprej nagovoril dr. Martin Pivk, direktor ŠC Škofja Loka. Poudaril je pomen sodelovanja med izobraževalnimi ustanovami in 🏢💼📈 gospodarstvom.
Župan občine Škofja Loka Tine Radinja je v svojem nagovoru izpostavil skupen cilj – to je visoka 📚🔧 raven znanja in posledično uspešno gospodarstvo v občini.
O dobrih zgodbah preteklega leta so v svojih nagovorih spregovorili tudi ravnatelji posameznih šol oziroma enot šolskega centra.
V drugem delu je dr. Jana Arbeiter s Fakultete za družbene vede UL predstavila uvajanje 📜✅ mikrodokazil, ki se osredotočajo na formalno pridobivanje specifičnih znanj in veščin in jih je mogoče pridobiti v krajšem času. Odpirajo pot v inovativno učno okolje in so zato dodana vrednost utečenim oblikam poučevanja.
Vrhunec dneva pa je bil podpis 🤝📃✍️ dogovora o nakupu novega CNC-stroja za razrez lesa s podjetjem Lestroj, kar bo dodatno okrepilo tehnično opremljenost našega centra.
Dogodek se je zaključil z mreženjem ob kavi.
Hvala vsem sodelujočim in partnerjem za uspešno sodelovanje.

Dostopnost