Skoči na glavno vsebino

Dijaki Srednje šole za lesarstvo, Jan Bernik, Domen Špik, David Golmajer in Enej Božnar Prosen, vsi iz 3. AL,  so se v okviru programa Erasmus+ in projekta Usposabljanje v tujini bogati IV udeležili poklicno-strokovnega usposabljanja, ki je potekalo v mestu Oroslavje na Hrvaškem.

Usposabljanje je potekalo 10 dni, od 4. do 15. marca 2024, na pot so se odpravili že dan prej z lastnim prevozom, saj žal javnega prevoza do industrijske cone ni.

Dijaki so se pod vodstvom koordinatorja projekta Tadeja Gartnerja pripravljali na izmenjavo z urejanjem vse potrebne dokumentacije in ostalimi zadevami (logistika, namestitev, program, kultura, jezik, dolžnosti dijaka …), povezanimi z mobilnostjo v programu Erasmus+.

Nastanjeni  so bili v hotelu Zagi, kjer je bilo poskrbljeno tudi za vse obroke, tako da jim ni bilo potrebno skrbeti še za prehrano. Pa še hrano so zelo pohvalili – veliki obroki, odlična hrana, za katero sestavine pridobijo z lokalnih kmetij.

Usposabljali so se v podjetju Prostoria d. o. o., ki izdeluje pohištvo iz masivnega lesa. Praksa je vključevala vse delovne procese, ki so potrebni za izdelavo pohištva, od obdelave lesa do sestavljanja pohištva. Tudi prakso so dijaki zelo pohvalili – naučili so se veliko novega (podjetje ima sodobne stroje za obdelavo lesa), prijazno osebje, pa še hrvaščina ni več problem. Prakso je organizirala naša partnerska šola Srednja škola Oroslavje, ki izobražuje za podobne poklice kot naš šolski center.

 

Od Škofje Loke do Oroslavja

Srednja škola Oroslavje

Podjetje Prostoria

Dostopnost