Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku VET mobilnosti – prakse v Italiji sta dijake spremljala koordinator projekta Tadej Gartner in učitelj praktičnega pouka Jure Mrak.

Prvi dan sta v spremstvu koordinatorjev partnerske šole ENAIP FVG Udine dijake obiskala v šolskih delavnicah, kjer so opravljali enomesečno prakso v okviru PUD-a. Z mentorji in koordinatorjem PUD-a Stefanom De Marcom sta opravila evalvacijo prakse ter si ogledala šolske delavnice za avtomehaniko, ličarstvo, lakirnico in servisiranje motociklov. Skupaj z dijaki so si ogledali tudi njihovo zadnjo storitev – barvanje karoserije golfa, za katero so bili zelo pohvaljeni, saj je bilo delo izvedeno zelo profesionalno. Poleg tega so servisirali tudi motorje, popravljali avtomobile  in motocikle.

Naslednji dan sta obiskala še ekipo koordinatorjev na šoli; skupaj so opravili evalvacijo celotne mobilnosti in uredili potrebno dokumentacijo ob zaključku VET mobilnosti. Dogovorila sta se tudi za nadaljnje sodelovanje na področju usposabljanja dijakov in učiteljev praktičnega pouka.

Za odlično opravljeno prakso naših dijakov je italijanski koordinator organiziral še ogled podjetja Italia Motor Sport, v katerem opravljajo tuning na vozilih Lancia, kar je bilo dijakom v veliko veselje – kot češnja na vrhu torte. 😊 Bravo fantje! Res pohvalno.

Ob zaključku mobilnosti pa so dijaki dali tudi izjavo za radio Sora in pripravili predstavitev za naše dijake.

Več pa v galeriji.

Dostopnost