Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 7. decembra 2023, so našo šolo obiskali predstavniki partnerske šole ENAIP iz Italije, in sicer: Chiara Ambrosi, koordinatorka mednarodnega sodelovanja in mednarodnih projektov; Luca Zacchigna, koordinator poklicnega izobraževanja in usposabljanja (IVET); Franco Mullner, inštruktor in učitelj avtomehanike.

Iz Šolskega centra Škofja Loka – SŠS, MIC in VSŠ – so se sestanka udeležili: Tadej Gartner, koordinator projektov Erasmus+; Alojzij Kokalj, vodja MIC; mag. Igor Hanc, ravnatelj VSŠ; Žan Jauh, učitelj praktičnega pouka; Aljaž Mohorič – dijak 3. letnika programa avtoserviser ; Jaka Košir – dijak 4. letnik programa avtoservisni tehnik.

Glede na to, da na področju individualnih mobilnosti za dijake in učitelje s partnersko šole ENAIP sodelujemo prvič, je bil namen sestanka informativne narave. Gostom smo najprej razkazali našo šolo. Nato smo jim predstavili udeležence, ki se bodo na partnerski šoli v mesecu februarju in marcu udeležili mednarodne izmenjave na področju avtoservisne dejavnosti. Tako sta dijaka Aljaž in Jaka vse informacije glede poteka lahko dobila  prakse iz prve roke, to pa velja tudi za učitelja praktičnega pouka Žana Jauha, ki bo hospitiral izvajanje prakse v delavnicah.

Izmenjave se bodo udeležili: Aljaž Mohorič, 3. Ha, bo odšel na enomesečno prakso kot avtoserviser; Jaka Košir, 4. NS, bo odšel na enomesečno prakso kot avtoličar; Aljaž Platiše, 4. KS, se najverjetno udeležil izmenjave kot avtoserviser; učitelj Žan Jauh bo odšel na sledenje na delovnem mestu – izvajanje praktičnega pouka (Job Shadowing).

Gostom smo predstavili tudi, kakšne so možnosti za usposabljanje njihovih dijakov in vajencev pri nas na šoli in v naših lokalnih in regijskih podjetjih, saj bo sodelovanje potekalo po načelu vzajemnosti.

Možnosti za sodelovanje s šolo ENAIP se kažejo tudi za Višjo strokovno šolo, predvsem na področju strojništva, je pa šola ENAIP že povezala našo VSŠ z njihovo partnersko organizacijo – Inštitutom MITS, ki deluje predvsem na področju lesnega inženiringa in oblikovanja.

Dostopnost