Skoči na glavno vsebino

Gorenc, Cerklje na Gorenjskem

Podjetja se predstavljajo

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je Ludvik Stare ob popravilu kmetijske mehanizacije kmalu prepoznal tržno priložnost. Opazil je, da ima kmetijska oprema pomanjkljivosti, on pa je imel ideje o izboljšavah. Izdelal je prvi kultivator z ježi, inovativen izdelek, ki je hitro postal tako priljubljen, da je bilo treba razširiti proizvodnjo in zaposliti nove delavce. Leta 1970 je ustanovil podjetje Gorenc.

S kultivatorjem smo uspešno prodrli v vse republike bivše Jugoslavije in na trge Vzhodne Evrope in Južne Amerike. Da bi lahko ustregli povpraševanju, smo zgradili 300 m2 veliko delavnico in zaposlili 10 ljudi.

Po letu 1991 smo se na spremembe na trgu odzvali z dopolnitvijo ponudbe – strankam nudimo raznovrstne storitve za izdelke iz kovine. Svojo ponudbo stalno širimo z nakupi najsodobnejše strojne opreme (CNC upogibalni stroj, lakirnica, robotska varilna celica, laserski rezalnik …), zato lahko strankam ponudimo vrhunski nivo vseh storitev.

Že 40 let smo zanesljiv, prilagodljiv in profesionalen partner vseh, ki zahtevate najkakovostnejše izdelke kmetijske mehanizacije in s kovino povezane storitve. Prepoznavni smo v slovenskem in evropskem prostoru, predstavljamo se na sejmih doma in v tujini. Ne bomo zaspali na lovorikah. Za vaše zadovoljstvo se bomo trudili tudi v prihodnjih desetletjih.

Igor Stare, direktor podjetja Gorenc

Dostopnost