Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 23. maja 2024, smo z Majo Mezeg, svetovalko za evropske zadeve z inštituta za politični menedžment in svetovalko za izvajanje projekta EPAS, oprravili evalvacijo izvedbe projekta EPAS oz. programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

Na evalvaciji so sodelovali mentorji Petra Žemva, Ana Vidic in Tadej Gartner ter šest dijakov, ki so aktivno sodelovali v projektu. Vseh aktivno udeleženih je bilo 26.

Evalvacija je vključevala učne vsebine s področja EU, ki so jih mentorji obravnavali z dijaki, in sicer: nastanek in zgodovina EU, geografija in širjenje EU, evropske institucije, evropske volitve, mladi in EU.

Na evalvaciji so sodelovali tudi dijaki  2. Cs: Peter Lavtar, Tine Štibelj, Matija Jagodic, Jan Peternelj, Matej Čebulj in Urban Šifrer, ki so sodelovali v projektu. Dijakom izrekamo pohvalo za konstruktivno diskusijo in poznavanje delovanja EU ter problemov, s katerimi se soočamo, še posebej s problemi mladih. Pohvalila jih je tudi ocenjevalka izvedbe projekta EPAS na naši šoli.

Za sodelovanje v projektu EPAS se zahvaljujemo tudi vsem ostalim sodelujočim dijakom. Letos smo sodelovali prvič in veselimo se že sodelovanja v prihodnjem šolskem letu.

Dostopnost