Skoči na glavno vsebino

4. in 5. letniki smeri strojni tehnik smo bili na ekskurziji 10. in 11. oktobra 2024. Odpravili smo se v zgodnjih jutranjih urah in do meje na Fernetičih še malo zaspali. Zanimivo pripovedovanje vodičke Janine o Italijanih, njihovih navadah, zgodovini, industriji in še čem nas je kar hitro pripeljalo v Bologno, kjer smo si ogledali muzej luksuznih dirkalnikov Lamborghini. Nato smo šli v Maranello, v tovarno in muzej Ferrari, kjer smo se poleg ostalega navduševali nad celotno zbirko njihovih tekmovalnih avtomobilov Formule 1.

Prenočili smo v starinskem hotelu v kraju Terme Salsomaggiore, na poti v Milano.

Drugi dan smo si ogledali še tretji avtomobilski muzej in salon Alfa Romeo, kjer smo se zabavali predvsem v 6D-kinu, ki simulira hitro vožnjo. Nato pa smo se ustavili ob nogometnem stadionu San Siro, kjer so dijaki navdušeno kupovali drese in druge rekvizite AC Milan. Popoldne je bilo prosto za kakšen samostojen ogled, nakupe spominkov ali tipično italijansko kosilo.

Vožnja nazaj ni minila tako hitro, saj smo se znašli v avtocestnem prometnem zamašku ob Gardskem jezeru, tako da smo prišli v Škofjo Loko zelo pozno ali zelo zgodaj, kakor za koga.

Dostopnost