Skoči na glavno vsebino

Šolski center Škofja Loka je 21. avgusta 2024 postal član evropske skupnosti Pact for Skills, ki deluje pod okriljem Evropske komisije. V skupnost so vključene šole, univerze, podjetja in ostale organizacije, ki delujejo na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

V okviru skupnosti bomo lahko sodelovali s šolami in podjetji, izmenjali izkušnje in primere dobrih praks ter sledili smernicam EU glede izvajanja programov usposabljanja za mlade odrasle in odrasle udeležence v smisli dokvalifikacije, prekvalifikacije in nadgradnje spretnosti za poklice prihodnosti.

Cilj pakta je podpreti javne in zasebne organizacije pri nadgrajevanju spretnosti in prekvalificiranju kadrov, da bodo lahko uspešno delovale v času zelenega in digitalnega prehoda.

Člani pakta imajo dostop do znanja o potrebah po nadgrajevanju spretnosti in prekvalificiranju, do nasvetov o ustreznih instrumentih financiranja za izboljšanje znanja in spretnosti odraslih v svojih regijah in državah ter do priložnosti za partnerstvo v tej rastoči skupnosti.

Dostopnost