Skoči na glavno vsebino

Aprila 2024 so nas v okviru Academia Slovenija obiskali predstavniki organizacij s področja izobraževanja, gospodarstva in ostalih inštitucij. Obisk sta organizirala Zavod RS za zaposlovanje in Euroguidance Slovenija, udeležili pa so se ga predstavniki iz Cipra, Francije, Nemčije, Irske, Nizozemske in Španije.

Academia je mreža, ki ponuja možnosti usposabljanja za strokovnjake s področja poklicnega izobraževanja v evropskih državah. Udeležencem ponuja priložnost, da se seznanijo s sistemom in prakso svetovanja v drugi evropski državi.

Academia Slovenija 2024 je potekala v mesecu aprilu in se je osredotočila na prehod med izobraževanjem in trgom dela, da bi strokovnjakom za poklicno izobraževanje omogočili izkušnjo učne mobilnosti in priložnost mednarodnega povezovanja.

Gostiteljska organizacija je Zavod RS za zaposlovanje, Nacionalni center za poklicno informiranje in svetovanje (Euroguidance Slovenija), ki že vrsto let gosti študijske obiske Academie ter pošilja slovenske svetovalce in strokovnjake v druge evropske države že od leta 2008.

ŠC Škofja Loka smo gostom predstavili:

ŠC Škofja Loka – Alojzij Kokalj, vodja MIC

Srednjo šolo za strojništvo – Vesna Potočnik, pomočnica ravnateljice

Mednarodne projekte – Tadej Gartner, koordinator

Udeleženci so bili nad predstavljenim in šolo zelo navdušeni in so izrazili željo po sodelovanju tudi v prihodnje, še posebej na področju izmenjav osebja in dijakov tako v okviru programov Erasmus+ in Interreg kot tudi ostalih mednarodnih dejavnostih, ki jih izvajamo na ŠC Škofja Loka.

Foto: Tadej Gartner in Alojzij Kokalj

Dostopnost