Skoči na glavno vsebino

Na Višji strokovni šoli Šolskega centra Škofja Loka je v četrtek, 7. decembra 2023, z zagovorom diplomskih nalog uspešno zaključilo študij deset študentov študijskega programa strojništvo. Med novimi diplomanti je tako osem rednih in dva izredna študenta.

Sedem diplomantov je v svojih diplomskih delih obdelalo teme iz podjetij, v katerih so zaposleni ali pa so v njih opravljali praktično izobraževanje.

Matic Jovanovič in Miha Prezelj sta v diplomskih nalogah predstavila razvojni projekt povratnega inženiringa. Delo v tem projektu je potekalo v šolskem centru in obsega tako 3D-skeniranje in pripravo modelov ter 3D-tiskanje z uporabo FDM-tehnologij.

Luka Flego je predstavil projekt izdelave učnega robota Thor, ki je potekal v okviru mednarodnega projekta VACIDE. Projekt VACIDE Thor je tako obsegal načrtovanje robota, njegovo izdelavo in pripravo navodil za izdelavo sestavnih delov in sestavljanje robota. Projektna skupina pod njegovim vodstvom je tako izdelala dva robota in dosegla vse zastavljene cilje projekta. S to predstavitvijo smo tudi zaključili projekt VACIDE Thor.

Vsem diplomantom čestitamo za uspešno zaključen študij in jim želimo vse dobro na njihovi karierni poti.

Zahvala gre tudi vsem mentorjem v šoli in v podjetjih, kjer so naloge tudi nastale.

Dostopnost