Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 26. oktobra 2023, je bilo v športni dvorani Poden odigrano regijsko tekmovanje v rokometu. Poleg naše Srednje šole za strojništvo so na tekmovanju sodelovale še Gimnazija Kranj, Gimnazija Škofja Loka, Gimnazija Franceta Prešerna Kranj, SGTŠ Radovljica ter Šolski center Kranj.

Ekipe so bile v uvodnem delu tekmovanja razdeljene v dve skupini, vsaka ekipa pa je v uvodnem delu odigrala dve tekmi. V finale regijskega tekmovanja je vodilo le prvo mesto po skupinskem delu in to se je odražalo tudi na igrišču. Spremljali smo izenačene in zanimive tekme, ena se je tako končala šele po izvajanju strelov iz sedmih metrov.

Naši rokometaši so rutinirano dobili prvi dve tekmi skupinskega dela proti ekipama iz Šolskega centra in Gimnazije iz Kranja, kar je pomenilo, da so si že pred zaključno finalno tekmo zagotovili nastop v izločilnih bojih državnega prvenstva. Kljub temu pa je bila želja in motivacija na visokem nivoju, saj so našim dijakom na finalni tekmi nasproti stali tekmeci iz Gimnazije Škofja Loka.

Dve odlični ekipi, večno rivalstvo in polne tribune so bili zadostni razlog, da smo bili v zadnji tekmi dneva priča pravemu rokometnemu prazniku. Tekmo so bolje začeli gimnazijci, ki so bliskovito povedli s štirimi goli razlike. Našim fantom ni in ni steklo v napadalnih akcijah, nasprotniki pa so kaznovali vsako še tako majhno napako v obrambi. Kljub trudu se situacija na igrišču ni izboljšala tudi v nadaljevanju tekme. Ko je ob koncu prvega polčasa na semaforju kazalo 10 : 3 v korist gimnazijcev, se je zdela tekma odločena. A s tem se nikakor niso sprijaznili naši dijaki, še manj pa številna publika, ki je v težkih trenutkih dvignila našo ekipo. V nadaljevanju smo na igrišču videli, kaj pomeni strojniški karakter in nepopustljivost. Na krilih fanatične borbe v obrambi je steklo tudi v napadalnih akcijah in pet minut pred koncem tekme je bil rezultat poravnan na 12 : 12. Na žalost je našim rokometašem do epskega preobrata zmanjkalo nekaj športne sreče in zbranosti ob zaključku akcij. Na koncu so morali naši dijaki s stiskom rok nasprotnikom športno priznati poraz. Kljub temu pa so prevzeli pokal za 2. mesto dvignjenih glav, saj so se na igrišču borili do zadnjega atoma moči.

Vsem dijakom čestitamo za odlične predstave in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. Prav tako si posebno zahvalo zaslužijo navijači in dijaki, ki so pomagali pri organizaciji dogodka, ter tako poskrbeli, da nam bo prvenstvo ostalo v lepem spominu.

Besedilo in foto: Domen Jemec

Dostopnost