Skoči na glavno vsebino

Dijaki 1. letnikov na Srednji šoli za lesarstvo (1. al, 1. dm, 1. em, 1. et in 1. jl) so se od 11. do 20. oktobra 2023 udeležili dejavnosti v okviru nacionalnega projekta za spodbujanje bralne kulture Rastem s knjigo.
Projekt Rastem s knjigo mlade motivira za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuja k obiskovanju splošnih knjižnic. Na šoli smo zato gostili prijazni knjižničarki iz Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja, ki sta našim fantom in dekletom iz 1. letnika predstavili Knjižnico Ivana Tavčarja in njene storitve (ste vedeli, da si v knjižnici lahko izposodite tudi zvočne knjige in jih poslušate na avtobusu na poti v šolo ali pa si v knjižnici ogledate filmsko predstavo?), postavitev in iskanje gradiva v knjižnici ter iskanje gradiva v katalogu cobiss+. V iskanju gradiva po katalogu so se preizkusili tudi dijaki ter se pri tem odlično odrezali.
Dijakom sta knjižničarki predstavili tudi letošnjo darilno knjigo projekta Rastem s knjigo: to je z znakom Zlata hruška nagrajena knjiga, zbirka pesmi za najstnike Romeo in Julija iz sosednje ulice Vinka Möderndorferja. Ogledali so si predstavitveni film (lahko si ga ogledate tudi vi) ter v dar prejeli knjigo Romeo in Julija iz sosednje ulice.


Besedilo in foto: Irena Jenko

Dostopnost