Skoči na glavno vsebino

Drugo srečanje za učitelje in koordinatorje je potekalo od 16. do 22. aprila 2023 na partnerski šoli SPŠ Technicka,v Spišski Novi Vesi na Slovaškem, kot je bilo načrtovano glede na časovnico projektnih aktivnosti.

Srečanje smo pričeli s formalnim sestankom v ponedeljek dopoldan, ko smo se dogovorili glede koncepta končne predstavitve projekta za dijake in učitelje ter aktivnosti, za katere bodo zadolžene posamezne partnerske šole. Srednja šola za strojništvo ŠC Škofja Loka je dobila zadolžitev, da na končnem srečanju v obliki videa in ppt predstavitve predstavi srečanje, ki je potekalo v Škofji Loki v mesecu januarju 2023. V popoldanskem času smo si ogledali šolo in znamenitosti mesta ter izvedli individualna srečanja glede nadaljnjega sodelovanja s posamezno šolo, predvsem na področju KA1 mobilnosti.

Naslednji dan smo sestanek pričeli s tematiko delovnih nalog za dijake za zaključno srečanje v Italiji. Vsaka šola je predstavila svoje videnje, nato pa smo naloge porazdelili med partnerske šole. V nadaljevanju smo odšli na strokovno ekskurzijo in si ogledali podjetje Nestville in obiskali grad Stará Ľubovňa z muzejem na prostem.

V sredo smo obiskali podjetje MTS, ki je visoko tehnološko razvito podjetje na področju avtomatizacije in robotike delovnih procesov. Z vodstvom podjetja smo pričeli tudi prve pogovore za sprejem naših dijakov na prakso v okviru KA1 mobilnosti in projekta UTB.

Naslednji dan smo se sestali in preverili material za srečanje v Italiji, kakšne so možnosti uporabe dronov in kako bo potekala logistika, saj bodo nekatere aktivnosti organizirane v Trstu, druge pa v Vidmu, kjer ima partnerska šola ENAIP tudi sedež. Dan smo nadaljeval z obiskom pri županu in ga zaključili v šoli, kjer smo pripravili vse za zadnje srečanje v SNV.

V petek je potekalo zaključno srečanje; razpravljali smo o inkluziji in projektnih aktivnostih, predvsem za socialno prikrajšane, dijake z učnimi težavami in tudi begunce ter migrante, saj so bile vse te socialne skupine vključene tudi v projekt Generation 4C.

Srečanja na Slovaškem so se udeležili Blaž Žakelj, Žan Jauh, Petra Žemva in koordinator projekta Tadej Gartner.

Dostopnost