Skoči na glavno vsebino

Kranj, 2. junij 2022 – Gorenjska je danes bogatejša za 6 zlatih, 8 srebrnih in 1 bronasto priznanje, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGRT in SPIRIT podelila najboljšim inovacijam v regiji. Podeljeni sta bili tudi nagradi za izziv 2022: Z INOVACIJAMI PRESEGAMO MEJE. Štiri najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti.

Na razpis za podelitev priznanj najboljšim inovacijam Gorenjske za leto 2022 se je odzvalo 14 podjetij, s skupaj 15 prijavljenimi inovacijskimi projekti. V nagrajenih inovacijskih projektih je sodelovalo preko 130 inovatork in inovatorjev ter več skupin.

Zbrane inovatorje so nagovorili gostiteljica Janka Planinc, predsednica Upravnega odbora pri Regionalni zbornici Gorenjska, mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, dr. Sanela Banović Peresciutti, gastroenterologinja in motivacijska govornica, Stanislav Jakelj, predsednik ocenjevalne komisije pri GZS Kranj. Predstavili so se dijaki skupine LePoše, ki so izdelali ovitek za mobitel, ki nas ščiti pred elektromagnetnim sevanjem ter hkrati ščiti tudi podatke na naših bančnih karticah, ki jih velikokrat shranjujemo poleg telefona. Podporo pa so prav posebej za inovatorje nudili strokovnjaki iz Urada za intelektualno lastnino.

Zato vsem inovatorjem iskrene čestitke, zlatim, ki bodo tekmovala na državnem nivoju, pa kar največ uspeha!

Povzeto po uradni objavi GZS Regionalne zbornice Gorenjska.

LePoše predstavljajo svoj izdelek na razglasitvi najboljših inovacij Gorenjske 2022
Dostopnost