Pouk življenja. Dijaki drugih letnikov Srednje šole za strojništvo so v torek, 5. oktobra 2021, poslušali sklop predavanj iz preventive.

Robert Štaba, predstavnik Zavoda Varna pot, jim je skušal razložiti, zakaj je pomembno, da smo v prometu zbrani, prisebni in da ne vozimo pod vplivom različnih substanc, saj nam lahko ena sama napačna odločitev spremeni življenje za vedno.

Tomaž Tomaževič, policist PU Ljubljana, je predstavil posledice objestnosti v prometu in zelo nazorno razložil, kaj pomeni biti “frajer”, kršiti pravila in kako se lahko to konča.

Mitja Duh je s svojo iskreno izpovedjo o pasteh drogiranja dijakom in učiteljem dal precejšnjo lekcijo, ki se marsikoga resnično dotaknila.

Predavanja je popestril tudi Janez Pravdič, nekdanji policist; mladim je predstavil predvsem kazenski vidik, ki se tiče tudi mladoletnih dijakov, kakšna je njihova odgovornost in kako je resnično pomembno, da v življenju izberemo pravo pot.

Dijaki so predavanja zavzeto spremljali. Namen je bil dosežen.

Besedilo in fotografije: Danijela Capuder

Podobni prispevki

Diamantna maturanta generacije 2021 Srednje šole za strojništvo

Diamantna maturanta generacije 2021 Srednje šole za strojništvo

Med maturanti generacije 2021, ki so na poklicni in splošni maturi dosegli vse možne točke, sta bila tudi naša dijaka Matic Trojanšek in Jan Krajnik. 9. oktobra 2021 sta diamantne maturante na Brdu pri Kranju sprejela predsednik države Borut Pahor in ministrica za...

Gorenjska gazela 2021 podeljena na dogodku v ŠC Škofja Loka

Gorenjska gazela 2021 podeljena na dogodku v ŠC Škofja Loka

V četrtek, 7. oktobra 2021, so v predavalnici našega ŠC Škofja Loka na regijskem izboru podelili gazelo gorenjske regije 2021. V programu sta se prepričljivo predstavili tudi dijaški podjetji Srednje šole za strojništvo SLampO (sestavljajo ga Dominik Ušeničnik, Matevž...

Nemška dijaka na praksi pri nas

Nemška dijaka na praksi pri nas

V okviru programa Erasmus+ smo v nedeljo, 3. oktobra 2021, sprejeli dva nemška vajenca s partnerske šole Berufliche Schulen des UHK iz Muhlhausna …

Dostopnost