Skoči na glavno vsebino

Na tretjem mednarodnem projektnem srečanju (MPS-3), ki ga je 1. in 2. septembra 2021 organiziral ŠC Škofja Loka (Srednja šola za strojništvo, Višja strokovna šola in Medpodjetniški izobraževalni center (MIC)), so na srečanju sodelovali udeleženci iz vseh  partnerskih organizacij projekta VACIDE. Tokrat nam je prvič po izbruhu koronavirusa uspelo organizirati srečanje  v živo in se tako osebno srečati z našimi partnerji.

VHS Bildungswerk GmbH, Gotha, Nemčija: Uwe Jäger (vodja in koordinator projekta VACIDE), Markus Gomille (tehnična podpora)

GEBIFO, Berlin, Nemčija: Manuela Zauritz (koordinatorica projekta)

EUROCULTURA, Vincenza, Italija: Levi Bettin (koordinatorica projekta), Bernd Faas (direktor), Giulio Mohamed Ali (dijak)

 

ŠC Škofja Loka: Tadej Gartner (moderator srečanja in koordinator projekta), Martin Pivk (direktor ŠC Škofja Loka), mag. Mojca Šmelcer (ravnateljica SŠS), mag. Igor Hanc (ravnatelj VSŠ), Alojzij Kokalj (vodja MIC-a), Aleksander Kustec (predavatelj, VSŠ), Alojz Zupančič (vodja praktičnega usposabljanja, VSŠ)

Tako smo imeli možnost, da partnerjem razkažemo naš šolski center, še posebej MIC in naše laboratorije ter delavnice, za kar so izkazali zelo velik interes že na zadnjem MPS-2, ki smo ga v mesecu maju 2021 ravno tako gostili na našem šolskem centru, ampak takrat še v virtualni obliki.
Prvi dan srečanja smo pregledali potek projekta in predstavili aktivnosti, ki jih posamezna organizacija izvaja v okviru zadolžitev in nalog, za katere smo se dogovorili pred začetkom projekta. Pregledali pa smo tudi izvedbo načrtovanih LTTA aktivnosti.

Drugi dan srečanja smo obravnavali predlog in osnutek projekta malih partnerstev, v okviru katerega nameravamo nadgraditi vlogo za center odličnosti na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja (CoVEs). Na srečanju se nam je tudi pridružila predstavnica našega partnerskega podjetja Polycom d. o. o. Alenka Cukjati, virtualno pa tudi naši partnerji iz Grčije. Po srečanju smo obiskali še podjetje Polycom, ki je zainteresirano za sodelovanje v naših načrtovanih projektih.
Seveda smo našim gostom razkazali tudi naše mesto – Škofjo Loko,  prestolnico Ljubljano in naš biser Bled.

Podobni prispevki

Zaključek projekta Vacide

Zaključek projekta Vacide

Študent Luka Flego je v četrtek, 7. decembra 2023, predstavil projekt izdelave učnega robota Thor,...

Dostopnost