Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2020/2021 se je odvijalo že 8. JA nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje. Projekt poteka pod licenco Junior Achievement, v kateri sodeluje po svetu na milijone mladih, ki jih zanima podjetništvo. Letos je bil dogodek izveden pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.  

Srednja šola za strojništvo je tudi letos sodelovala s petimi podjetji: LePoše, SLampO, GPS sledilnik »Moj kužek«, SKIBIKE in Elevate. Tekmovanje je potekalo preko spleta; dijaki so morali oddati poslovno poročilo, sliko izdelka, logotip podjetja in kratek opis podjetja. Najbolj ambiciozni so posneli tudi film. Strokovne  komisije so izbrale od 6 do 8 podjetij, ki so prišli v izbor v posamezni kategoriji. Intervjuji po različnih kategorijah so potekali v četrtek, 6. maja 2021.

Naša dijaška podjetja so se uvrstila v finale v šestih kategorijah: Inovativnost, JA Alumni, I feel Slovenia, Reklamni video, Prilagoditev na COVID 19 ter Najboljše poročilo. In kar v petih kategorijah so se uvrstila med najboljša tri podjetja.  V kategoriji Inovativnost je tretje mesto zasedlo podjetje SKI BIKE, v kategorijah JA Alumni in Reklamni video je prvo mesto doseglo podjetje LePoše, ki je uspeh dopolnilo z drugim mestom v kategoriji I feel Slovenia. Dijaško podjetje GPS sledilnik Moj kužek si je v kategoriji Mentorji programa delilo prvo mesto s podjetjema Hrustko in HOMEHOOP, v kategoriji Prilagoditev na COVID 19 pa doseglo odlično tretje mesto.

Iskrene čestitke za uvrstitev na nacionalno tekmovanje, za uvrstitev v finale ter za dosežene odlične uvrstitve vsem mladim podjetnikom v dijaških podjetjih ter njihovima mentorjema Tadeju Debelaku in mag. Zvonki Erce.

Zapisala: mag. Zvonka Erce

Dostopnost