Skoči na glavno vsebino

V petek, 20. 12. 2019, smo imeli veliki predavalnici na Šolskem centru proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Rdeča nit proslave je bilo razmišljanje o naši samostojnosti in enotnosti v sedanjosti in preteklosti, dijaki so temu dodali recitacije Vodnikove in Jenkovih pesmi ter razmišljanje barona Žiga Zoisa o pomembnosti slovenskega jezika. S tem smo obeležili tudi 200-letnico Vodnikove in Zoisove smrti ter 150- letnico Jenkove smrti. Naslednji mejnik v proslavi je bila 100-letnica ljubljanske univerze.

Pomen izobraževanja in ustvarjanja smo podprli s predstavitvami dijakov 1. letnika. Prikazali so, s čim vse se ukvarjajo v prostem času. Dijaki višjih letnikov so predstavili tudi Jezikovni tabor na Slovaškem in 4-tedensko bivanje in delo v Belgiji (v okviru projekta Erazmus+). Prof. Malnarič pa je razglasil rezultate šolskega tekmovanja za najboljšega pohištvenega in stavbnega mizarja, ki bosta našo šolo predstavljala na državnem tekmovanju Sloskills 2020 januarja v Ljubljani.

Zmagovalca sta bila Gašper Jereb in Andraž Rožanki, oba 5ml. Proslavo smo zaokrožili s prihodom Božička, ki je s pomočjo aplikacije Kahoot preveril, kako so dijaki sledili proslavi. Pet najboljših dijakov je prejelo skromno nagrado. Proslavo je zaključil ravnatelj z lepimi željami za leto 2020.

Dostopnost