Skoči na glavno vsebino

V sredo, 15. maja 2024, smo v Sokolskem domu Škofja Loka na ogled postavili razstavo izdelkov dijakov strojništva in lesarstva Šolskega centra Škofja Loka. Razstavljeni izdelki so nastali v okviru zaključnega izpita in poklicne mature ter podjetniških in razvojnih projektov dijakov, izvedenih pod budnim očesom mentorjev ŠC Škofja Loka.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka je na slovesnem odprtju najboljšim podelila denarne nagrade (500, 300 in 200 evrov) v kategorijah strojništvo in lesarstvo, podjetje Tri krone pa je podelilo posebno nagrado za inovativnost (200 evrov).

Odprtja so se udeležili Marko Lotrič, predsednik državnega sveta RS in predsednik OOPZ Škofja Loka, Tine Radinja, župan občine Škofja Loka, Jadranka Švarc, direktorica GZS Regionalne zbornice Gorenjska, ki je bila tudi osrednja govornica, ter drugi gostje in dijaki, starši in učitelji. Zbrane obiskovalce je nagovoril tudi direktor Šolskega centra Škofja Loka dr. Martin Pivk.

Na odprtju so podelili tudi priznanja in nagrade v višini 500, 300 in 200 evrov ter nagrado za inovativnost v višini 200 evrov.

Razstava izdelkov dijakov ŠC Škofja Loka je na ogled do 26. maja  po naslednjem urniku: od torka do petka od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure; ob sobotah od 9.30 do 12.30; ob nedeljah od 9.30 do 12.30 in od 17. do 19. ure.

STROJNIŠTVO

1. mesto (denarna nagrada 500 evrov): Matija Ravnik za samogradnjo kitarskega ojačevalca, mentor Kristjan Prosen.

2. mesto (dve enakovredni denarni nagradi, vsak 300 evrov): Mario Pintar Kosem za high pivot pedalo, mentor Ivan Štrukelj; Jan Jančar za večnamenske transportne vilice, mentor Blaž Žakelj.

3. mesto (denarna nagrada 200 evrov): Matic Pivk za obnovo mopeda Tomos APN4, mentor Gorazd Kopač.

LESARSTVO

1. mesto: Aleksander Kožuh za predalnik iz hrastovega lesa, mentorja Dimitrij Jeraj in Klemen Mezeg.

2. mesto: Tilen Kenda za jedilno mizo iz hrastovega lesa, mentorja Milan Štigl in Klemen Mezeg.

3. mesto: Tadej Filipič za izdelek pisalna miza iz hrastovega in jesenovega lesa, mentorja Janez Belič in Jože Jarc.

INOVATIVNOST

Luka Ipavec za konstruiranje, izdelavo in programiranje fizikalnega sefa, mentor Kristjan Prosen.

Fotografije: avtorji izdelkov in arhiv ŠC

Dostopnost