Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 11. marca 2024, smo na Šoli za strojništvo sprejeli 3 češke, 3 slovaške in 2 hrvaška dijaka ter učitelja spremljevalca, ki so v okviru programa Erasmus+ prišli na 14-dnevno usposabljanje iz CNC- in 3D-tehnologij. Naša šola usposabljanje organizira že četrtič in tako je usposabljanje postalo že tradicionalno, saj se zanj zanima vedno več partnerskih šol iz tujine. Naslednje leto pričakujemo tudi udeležence iz Nemčije in Italije.

Za organizacijo in koordinacijo usposabljanja je poskrbel Tadej Gartner, koordinator projekta, izvajali pa ga bodo učitelji Matjaž Luznar (CAD), Blaž Žakelj (CAM, CNC), Urban Verbič (3D-skeniranje) in Matej Praprotnik (3D-tiskanje).

Prepričani smo, da bodo dijaki prejeli nova strokovna znanja in veščine, izboljšali jezikovne spretnosti in nadgradili medkulturne kompetence, saj bodo spoznali mnogo novih prijateljev – nastanjeni so v dijaškem domu. Po uvodnem delu in nagovoru ravnateljice so si udeleženci ogledali še MIC, za kar je poskrbel vodja Alojzij Kokalj.

Seveda pa bodo obiskali tudi nekaj naših turističnih znamenitosti. Danes so si že ogledali naše mesto – Škofjo Loko.

Več o dogodku pa v galeriji.

Dostopnost