Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 29. maja 2023, so na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani podelili nagrade najboljšim ekipam projekta Kolesje. Na pobudo Steklarne Rogaška je ta povezal dijake in učitelje Šolskega centra Rogaška Slatina in obeh šol Šolskega centra Škofja Loka – Srednje šole za strojništvo in Srednje šole za lesarstvo.

Na prvem srečanju septembra 2022 v Rogaški Slatini so udeleženci oblikvoali deset skupin, ki so nato delo nadaljevali v živo decembra 2022 v Škofji Loki, nato pa še na daljavo vse do podelitve priznanj nanjboljšim.

Osrednja naloga za dijake je bila narediti izdelek z uporabo (vsaj) treh od štirih naravnih materialov: lesa, kamna, kovine in stekla. S pomočjo mentorjev in podjetij so dijaki kot vajenci izpeljali celoten proces izdelave svojega produkta.

Na zaključji prireditvi so članom ekip podelili priznanja Master Mojster, najboljše tri ekipe – Lik8, Planika in Chess – pa so prejele tudi denarne nagrade, 1.800 €, 900 € in 600 €, ki so jih poleg praktičnih nagrad prispevala sodelujoča podjetja. 

Povzeto po: Štajerski val 

Dostopnost