Skoči na glavno vsebino

Učitelji strokovnih predmetov se zelo trudimo, da bi dijakom ponudili čim več praktičnih znanj, ki jim bodo v njihovem poslovnem življenju še kako prav prišla.
V ta namen smo organizirali ekskurzijo v Iskro Mehanizmi in NLB – Center inovativnega podjetništva.
Dijaki drugih letnikov smeri strojni tehnik so si najprej ogledali podjetje Iskra Mehanizmi, d.o.o. Ustanovitelj in lastnik Marjan Pogačnik je podjetje leta 2021 iz Podlipnice preselil na Brnik. Podjetje je zelo moderno urejeno in tudi delavcem prijazno. Svojim delavcem nudijo tudi fitness in košarkarsko igrišče. Po ogledu smo prisluhnili predstavitvi podjetja in njihovih izdelkov ter se preizkusili v kvizu o poznavanju podjetja. Najboljši dijaki so bili nagrajeni s skodelicami, vsi dijaki pa so prejeli podlogo za miško.

V drugem delu ekskurzije smo se udeležili petega izobraževanja v okviru programa Moje podjetje – Junior Achievement Slovenija. Strokovnjaki iz banke so dijakom predstavili osnove varčevanja in jih opozorili na glavne nevarnosti spletnega bančništva in poslovanja. V nadaljevanju je Gregor Smolej  predstavil najbolj pomembne zakonitosti dobre predstavitve in tudi komentiral dve izvedbi predstavitve dijaških podjetij iz preteklih let – Lamp˙ca in Nebeški jogurt.

Besedilo: Zvonka Erce; foto: Petra Žemva, Tadej Debelak, Zvonka Erce

Dostopnost