Skoči na glavno vsebino

Sredi februarja 2023 se je iz zimske šole v naravi vrnila še druga skupina dijakov 3. letnika strojne šole. Dijaki so lahko šolo v naravi opravili v obliki smučanja ali pa izbrali med ostalimi aktivnostmi.

Smučarski del se je odvijal na Golteh, kjer so dijaki utrdili elemente smučarske tehnike. Dobro stanje prog, malo obiskovalcev in ugodne vremenske razmere so bile odlična podlaga za veliko prevoženih kilometrov.

Dijaki, ki se niso odločili za smučanje, so šolo v naravi opravili v obliki različnih športnih aktivnosti, ki so vključevale: pohod s krpljami na Boskovec, tek na smučeh v Logarski dolini, plavanje v Termah Topolščica, drsanje v Velenju in smučarske skoke na Golteh.

V večernih urah je bilo poskrbljeno tudi za nekaj teoretičnih vsebin. Gorski reševalci iz GRS Celje so dijakom pripravili predavanje o nevarnostih obiskovanja gora v zimskem času. Prav tako so jim predstavili metode ter pripomočke za reševanje ponesrečencev. Še posebej zanimiva je bila demonstracija iskanja pogrešanih oseb s pomočjo psa.

Zadovoljni, a utrujeni obrazi ob vračanju domov so pričali o tem, da je bil namen šole v naravi izpolnjen. Pridobiti nova znanja in izkušnje ter uživati v aktivno preživetih dnevih.

Besedilo: Domen Jemec

Foto: Barbara Čenčič,  Monika Hadalin, Domen Jemec, Vladimir Žakelj

 

Dostopnost