Skoči na glavno vsebino

Dijaki 1. letnikov na Srednji šoli za lesarstvo (1. al, 1. dm, 1. em in 1. jl) so se od 2. do 12. decembra 2022 udeležili dejavnosti v okviru nacionalnega projekta za spodbujanje bralne kulture Rastem s knjigo.

Projekt Rastem s knjigo mlade motivira za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuja k obiskovanju splošnih knjižnic. Na šoli smo zato gostili prijazno knjižničarko iz Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka Tino Oman, ki je našim fantom in dekletom iz 1. letnika predstavila knjižnico Ivana Tavčarja in njene storitve (ste vedeli, da si v knjižnici lahko izposodite tudi zvočne knjige in jih poslušate na avtobusu na poti v šolo ali pa si ogledate filmsko predstavo?), postavitev in iskanje gradiva v knjižnici ter iskanje gradiva v katalogu cobiss+. V iskanju gradiva po katalogu so se preizkusili tudi dijaki ter se pri tem odlično odrezali.

Dijakom je knjižničarka Tina predstavila tudi letošnjo darilno knjigo projekta Rastem s knjigo: to je nagrajena knjiga Balada o drevesu pisateljice Mateje Gomboc. Ogledali so si predstavitveni film (lahko si ga ogledate tudi vi) ter v dar prejeli knjigo Balada o drevesu.

Besedilo in foto: Irena Jenko

Dostopnost