Skoči na glavno vsebino

Dijaki 4. letnika strojne šole so se v zgodnjih urah ponedeljkovega jutra – 7. novembra 2022 – odpravili na dvodnevno ekskurzijo v Nemčijo. Pot jih je skozi karavanški predor in Avstrijo vodila na Bavarsko.

Prvi postanek so opravili na Kimskem jezeru oziroma bavarskem morju, kot ga imenujejo domačini. Z ladjico so se popeljali na Herreninsel (“moški otok”), na katerem stoji grad Ludvika II. Bavarskega. Med vodenim ogledom so spoznali, zakaj si je ta kralj prislužil naziv »nori«. Po povratku z ladjico v Prien so nadaljevali pot do Münchena, kjer so obiskali tehnični muzej, ki stoji na otoku na reki Isar. Gre za največji znanstveni in tehnični muzej na svetu, z 28.000 predstavljenimi predmeti s 50 področij znanosti in tehnologije. Že nekoliko utrujeni dijaki so se po obisku muzeja odpravili v Ingolstadt, kjer so jih čakale postelje v hotelu.

V torek so po zajtrku odšli na ogled Audi foruma. Gre za kompleks, ki ga sestavljajo poslovni prostori, tovarna, muzej, salon, kino, restavracija, središče za obiskovalce … Dijake je seveda najbolj pritegnil ogled proizvodnega procesa vozil znamke Audi in muzej. Sledil je povratek v München, kjer so si po ogledu središča mesta privoščili tudi kosilo. Za zaključek so s podzemno železnico na območju Olimpijskega parka obiskali še BMW Welt – muzej in razstavni salon znanega nemškega proizvajalca vozil.

Nekoliko utrujeni, a polni novih vtisov, so se dijaki v popoldanskih urah počasi odpravili proti domu.

Nekaj fotografij za pokušino v galeriji, ostale pa na IG.

Besedilo: Domen Jemec

Fotografije: Iztok Basaj in Domen Jemec

Dostopnost