Skoči na glavno vsebino

Dijaki Srednje šole za lesarstvo, Oskar Dolšak, Anže Keržan in Ažbe Pohar, vsi iz 3.AL,  se bodo v okviru programa Erasmus+ in projekta Usposabljanje v tujini bogati IV udeležili poklicno-strokovnega usposabljanja, ki bo potekalo v mestu Tongeren v Belgiji. Nastanjeni bodo v apartmaju, usposabljali pa se bodo v podjetju Formaat, ki izdeluje pohištvo iz masivnega lesa po naročilu.

Praksa bo vključevala vse delovne procese, ki so potrebni za izdelavo pohištva, od obdelave lesa do sestavljanja, dostave in montaže pohištva pri strankah na domu ali v pisarni. Prakso je organizirala naša partnerska šola VIIO2 iz mesta Tongeren, ki izobražuje za podobne poklice kot naš šolski center.

Usposabljanje bo potekalo od 26. oktobra do 23. novembra 2022, na pot pa se bodo odpravili že dan prej v spremstvu učiteljev Uroša Oblaka, ki bo na partnerski šoli opravil sledenje na delovnem mestu (job shadowing), in Klemena Mezga, ki bo dijake spremljal prve štiri dni.

Dijaki se pod vodstvom koordinatorja projekta Tadeja Gartnerja že pripravljajo na izmenjavo z urejanjem vse  potrebne dokumentacije in ostalimi zadevami (logistika, namestitev, program, dolžnosti dijaka …), povezanimi z mobilnostjo v programu Erasmus+. Pri prijavi na portal Arnes za pisanje bloga pa je pomagala tudi učiteljica slovenščine Erna Klanjšek Tomšič.

Dostopnost