Skoči na glavno vsebino

Miha Gartnar in David Likar, v šolskem letu 2019/2020 dijaka tretjega letnika programa oblikovalec kovin-orodjar vajenec, sta januarja 2020 odšla na trimesečno prakso ErasmusPro na Češko. Prakso sta opravljala v podjetju Motor Jikov a. s., stanovala pa sta v dijaškem domu naše partnerske šole Střední průmyslová škola strojní a stavební v mestu Tábor.

Žal sta morala zaradi pandemije koronavirusa prakso prekiniti za leto in pol; zadnjih trideset dni usposabljanja sta opravljala od 14. septembra do 13. oktobra 2021.

Na usposabljanju sta opravljala dela na vseh oddelkih podjetja na področju strojništva – modeliranje, upravljanje CNC-strojev, delo v orodjarni, merilnici, delo na klasičnih strojih, montaža, vzdrževanje in servisiranje strojev, tehnologija in konstruiranje ter delo v skladišču.

ErasmusPro mobilnost sta zaključila s predstavitvijo usposabljanja, najprej na partnerski šoli SPŠ Tabor na Češkem, in ko sta se vrnila, še za naše dijake, ki so potencialni udeleženci mobilnosti – prakse v tujini v prihodnjem šolskem letu.

Ob zaključku predstavitve sta dijaka prejela tudi mednarodni certifikat Europass.

 

Ves čas bivanja na Češkem sta pisala dnevnik, v prvem delu na Facebooku, naato pa na šolskem Blogu Erasmus+.

Podobni prispevki

Dostopnost