Skoči na glavno vsebino

Med maturanti generacije 2021, ki so na poklicni in splošni maturi dosegli vse možne točke, sta bila tudi naša dijaka Matic Trojanšek in Jan Krajnik. 9. oktobra 2021 sta diamantne maturante na Brdu pri Kranju sprejela predsednik države Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec.

Čestitamo za uspeh in želimo, da se uspešno izkažeta tudi na fakulteti za strojništvo!

Razredničarki sta o obeh diamantnih maturantih zapisali:

Če bi me pred začetkom poklicne mature vprašali, kdo bi lahko bil zlati ali diamantni maturant iz 4. As, bi bil moj odgovor: Matic Trojanšek. Ne samo zato, ker je bil vsa leta odličnjak s povprečno oceno pridobljenih ocen vsaj 4,6, in ne samo zato, ker je bil po zaključenih ocenah v vsakem šolskem letu na prvem ali drugem mestu. Pač pa tudi zato, ker je šolo jemal resno, ker je redno pisal domače naloge in sodeloval pri pouku, njegovi zapiski pri vseh predmetih pa so bili zgledno urejeni in pogosto v pomoč tudi sošolcem. Uspeh ob tem ni mogel izostati.

Ponosna sem, da sem bila njegova razredničarka vsa leta šolanja.

Irena Kavčič

Jan Krajnik je v času šolanja dokazal, da je izbral pravo področje izobraževanja, saj ga je strojništvo iz leta v leto bolj zanimalo. To je dokazoval tudi z  ocenami in odličnim uspehom v 4. letniku. Kljub vsemu pa ga je uspeh na poklicni maturi prijetno presenetil. Šolanje bo nadaljeval na fakulteti za strojništvo.

Barbara Čenčič

Dostopnost