Skoči na glavno vsebino

V petek, 24. septembra 2021, so si  dijaki 3. al, 4. al, 4. ml in 5. ml ter posamezniki iz 1. em in 2. dm/t v Gradcu ogledali evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih EuroSkills, na katerem je sodeloval tudi nekdanji dijak Srednje šole za lesarstvo (danes že študent  Višje šole za lesarstvo)  Andraž Rožanski. Sledil je še ogled montažnih hiš  v Musterhausparku in ogled znamenitosti Gradca.

Za tiste, ki ne veste:

EuroSkills je največji dogodek združenja WorldSkills Europe, ki ga sestavlja 30 držav članic. Zgodi se na vsaki dve leti in je namenjen promociji poklicnega izobraževanja in tudi poklicni orientaciji.

Letos se je približno 650 mladih v starosti od 18 do 26 let  pred očmi obiskovalcev  pomerilo v kar 45 panogah. Med njimi je bilo tudi 11 tekmovalcev iz Slovenije, ki so se pomerili v 9 panogah. Lesarstvo je v panogi stavbnega mizarstva zastopal Andraž Rožanski iz ŠC Škofja Loka, ki je na koncu zasedel 6. mesto.

Čeprav ni med prvimi tremi, je že sama udeležba na takem tekmovanju za vsakega tekmovalca veliko priznanje in neprecenljiva življenjska izkušnja, zato mu za dosežen uspeh iskreno čestitamo.

Dostopnost