Skoči na glavno vsebino

V organizaciji Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih – JA Slovenija, EIT Raw Materials, Skills for Future in Znanosti na cesti (ZNC) je od petka, 20.11.2020 od 8.00 ure do sobote, 21.11.2020 do 14.00 ure potekal inovacijski kamp.

Tokrat so bili dijaki razvrščeni v skupine po kanalih preko programa Microsoft Teams, osnovna komunikacija, predavanja in interaktivne igre pa so potekale v kanalu Splošno. Na kampu je sodelovalo 82 dijakov iz desetih srednjih šol v 19 skupinah, med njimi tudi 3 skupine (13 dijakov) iz Srednje šole za strojništvo Šolskega centra iz Škofje Loke.
Podjetje Domel je predstavilo dva izziva, na katera so dijaki pripravili akcijske načrte v obliki poslovnega modela Canvas. Dijakom je osnovna načela in pravila za sestavo poslovnega modela predstavil g. Gregor Sakovič. Napotke za pripravo dobre predstavitve je zelo nazorno podala ga. Edita Krajnovič. Izpolnjen poslovni model so dijaki morali pripraviti v petek, do 20.00 ure.

 V soboto, 21.11.2020, so potekale predstavitve poslovnih modelov pred komisijo, ki so jo sestavljali: Blaž Benedik (Domel), Marko Soderžnik (Znanost na cesti), Rok Brajkovič (Geološki zavod Slovenije), Matjaž Ribaš (SID banka). Podelili so tri nagrade za najboljše ideje po izboru strokovne žirije, dijaki in profesorji so z glasovanjem izbrali svojo najboljšo skupino, organizacija ZNC – znanost na cesti pa je nagradila najbolj inovativno fotografijo izmed vseh skupin.

Strokovna žirija je prvo mesto podelila podjetju 100% GRØNN iz Škofijske klasične gimnazije Ljubljana, drugo mesto dijakom iz Srednje šole za strojništvo – podjetje Repelboard in tretje mesto podjetju ReBOX iz Srednje ekonomske in tehniške šole Maribor.

Skupino Repelboard sestavljajo dijaki iz 2.Cs oddelka: David Ažbe, Gašper Bizjak, Dominik Ušeničnik, Matevž Zver Rotar, Tomas Žirovnik in Matej Grašič. Na kampu so predstavili idejo o elektro magnetni lavitacijski tipkovnici.
Iskrene čestitke za zelo inovativno idejo in obilo uspeha tudi v nadaljevanju programa Moje podjetje.

Mentorica:
mag. Zvonka Erce

Dostopnost