Skoči na glavno vsebino

CREO je programski paket za 3D modeliranje, tehnično dokumentacijo, CNC procesiranje, simulacije, obogateno resničnost … in je med najbolj razširjenimi programi na področju strojništva na svetu, zato ga uporabljamo tudi v Šolskem centru Škofja Loka.

Letos je naš dijak Domen Filipič iz 1. AS pod mentorstvom profesorja Iztoka Basaja dosegel velik uspeh. Na natečaju CREO je zmagal v kategoriji U 50. Sem spadajo mladi upi, ki so v izobraževalnem procesu namenili tej programski opremi manj kot 50 ur.
Na natečaj se je prijavilo 45 dijakov in študentov iz 10 izobraževalnih institucij. Objavo in predstavitev rezultatov si lahko ogledate na povezavi.

Domen Filipič je izdelal 3D model gokarda z vsemi sestavnimi deli, vse skupaj je povezal v funkcionalen mehanizem in na koncu modeliral še fotorealistično sliko. Komisija petih ocenjevalcev iz podjetja Audax d.o.o., ki je uradni zastopnik programske opreme CREO za Slovenijo, je upoštevala predvsem:
• izvirnost,
• število in tip uporabljenih gradnikov,
• kompleksnost.

Po vseh kriterijih je Domen vidno izstopal. Kot so izpostavili ocenjevalci, je bil to »zavidanja vreden, skoraj profesionalni prispevek. Poleg klasičnih gradnikov je uporabil tudi namenske module za profilne konstrukcije in vijačne zveze.« Zato je bil tudi izbran za zmagovalca v kategoriji U 50 in dobil praktično nagrado: komplet Bluetooth naprednih slušalk.

Dijaku Domnu in mentorju Iztoku Basaju iskreno čestitamo!

Dostopnost