Skoči na glavno vsebino

Luka, iskrene čestitke!

V soboto, 28. 9. 2019, sta v Kongresnem centru Brdo diamantne dijakinje in dijake sprejela  predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Jernej Pikalo. Diamantni dijaki so na poklicni, splošni in mednarodni maturi dosegli vse možne točke. Sprejema so se udeležili tudi njihovi starši in ravnatelji šol. V nagovoru je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor poudaril, da bodo tisti, ki želijo biti najboljši, spoznali, da pri doseganju odličnosti poleg znanja potrebujejo tudi pogum in vztrajnost.

Med 120 povabljenimi diamantnimi dijaki je bil tudi dijak Srednje šole za strojništvo Luka Koplan, ki mu je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor izročil sovico, delo Oskarja Kogoja, ki simbolizira modrost, bistroumnost in je za Slovence simbol knjige in znanja.

Luka Koplan je poudaril, da ga je uspeh na maturi kar presenetil, čeprav je vse štiri letnike zaključil z odličnim uspehom. Dobil je tudi dve zlati priznanji na tekmovanjih iz matematike. V okviru programa Erasmus+ in projekta Usposabljanje v tujini bogati se je Luka Koplan udeležil enomesečnega poklicnega izobraževanja in usposabljanja v podjetju ZVVZ Group a. s. Milevsko na Češkem. Podjetje izdeluje prezračevalne sisteme za industrijo, Luka pa je delal pod vodstvom mentorja na področju CNC-programiranja in izdelave programiranih delov na CNC-strojih. Za svoje delo je bil zelo pohvaljen. Pravi, da potrebuje še več znanja, saj je znanje dobra popotnica na poti v prihodnost. Študij bo nadaljeval na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani.

Dostopnost