Skoči na glavno vsebino

V petek, 26.4.2019, je v Festivalni dvorani v Ljubljani potekalo 6. državno tekmovanje dijaških podjetij. V sklopu tekmovanja dijaki pripravijo sejem, kjer se predstavijo na stojnicah. Srednjo šolo za lesarstvo so uspešno predstavili dijaki 4.al s šestimi dijaškimi podjetji (Beehouse, NIIX, SWOOT, Magentko, SliceIT in Woodbag). Posebna komisija podjetnikov in gospodarstvenikov ocenjuje dijaška podjetja v sedmih različnih kategorijah. Na tekmovanju in sejmu se je letos predstavilo 47 dijaških podjetij iz različnih srednjih šol širom Slovenije.

Potrebno je poudariti, da je že sama udeležba na sejmu, ki hkrati pomeni, da je podjetje uspešno zaključilo projekt, vredna pohvale. Na sejem namreč pride dobrih 60 % podjetij, ki se po šolah ustanovijo v začetku šolskega leta. Vsa dijaška podjetja so zgledno pripravila stojnice in se predstavila pred komisijo.

Posebno pohvalo pa si letos zaslužijo nagrajenci, dijaško podjetje NIIX, ki je zmagalo v kategoriji Izvirni slovenski izdelek (nagrado podeljuje priznan slovenski etnolog dr. Janez Bogataj) in dobilo bronasto priznanje v kategoriji Najbolj inovativen izdelek. Dijaško podjetje NIIX izdeluje lesene sani.

Zmagovalci prihajajo iz BIC Živilske šole Ljubljana s projektom Nebeški jogurt.

Vsem iskreno čestitamo, dijakom dijaškega podjetja Nebeški jogurt pa želimo uspešen nastop na evropskem tekmovanju, ki bo letos v Franciji.

Na povezavi si lahko ogledate film iz dogodka.

Dostopnost