Skoči na glavno vsebino

V torek, 12. 3. 2019, so se v prostorih MIC-a, na Šolskem centru Škofja Loka, predstavila dijaška podjetja iz gorenjske regije. Predstavitve so potekale pred komisijo iz gospodarstva, šolstva in obrtne zbornice. Tako smo v komisiji imeli člane iz partnerskih podjetij Domel, Brinox in Zavarovalnice Triglav, ravnatelje gorenjskih srednjih šol in predstavnike Obrtne zbornice Škofja Loka.

Predstavilo se je deset dijaških podjetij iz treh srednjih šol. Devet dijaških podjetij prihaja iz Šolskega centra Škofja Loka, eno pa iz ŠC Kranj. Med predstavitvami smo lahko videli zanimive ideje in rešitve, od pametnih ključavnic, termometra z merilcem relativne zračne vlage, naprednih lesenih sani, razstavljivih panjev za čebele, stojal za nože do lesenega nakita.

Dijakom so predstavitve služile tudi kot priprava na državno tekmovanje, ki bo 26. 4. 2019 v Ljubljani. Na podlagi vprašanj in predlogov s strani članov komisije, bodo lahko dopolnili svoje predstavitve.

Zahvaljujemo se gostom, ki so si vzeli čas za naše mlade podjetnike in so jim s svojimi izkušnjami pomagali na njihovi poti.

Dostopnost