Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 18. 10. 2018, je v Kranju potekala prireditev Vrtiljak poklicev. Organizator letošnje prireditev je bil Šolski center Kranj. Sodelovalo je 8 srednjih šol Gorenjske: Šolski center Kranj, Srednja tehniška šola, Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj, Srednja šola Jesenice, Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica, Srednja gostinska in turistična šola Radovljica, Biotehniški center Naklo, srednja šola, Šolski center Škofja Loka, Srednja šola za strojništvo, Šolski center Škofja Loka, Srednja šola za lesarstvo.

Srednje šole so se na sejmu predstavile s svojimi izdelki, reklamami, znanjem, idejami, pripravile pa so tudi 32 različnih delavnic in tako na zanimiv način predstavile učencem 8. in 9. razredov osnovnih šol poklice, za katere izobražujejo.

Na Vrtiljak poklicev se je prijavilo 30 osnovnih šol gorenjske, ljubljanske in primorske regije. Skupaj je Vrtiljak poklicev obiskalo okoli 1300 učencev. Vsi so si ogledali sejem, na katerem so dobili brošuro s podatki, kako priti do poklica in katera šola izvaja izobraževanje za posamezen poklic. Vsak učenec si je lahko izbral tudi dve delavnici.

Naša šola je pripravila dve delavnici:

1. Računalniško konstruiranje in izdelovanje smrekove pručke (sodelovali so dijaki 3al razreda, delavnice se je udeležilo 84 učencev)

2. Izdelaj maketo lesenega dinozavra s pomočjo laserja (sodelovali so dijaki 3dm razreda, delavnice se je udeležilo 67 dijakov)

Dostopnost