Skoči na glavno vsebino

Petnajst dijakov ŠC Škofja Loka in profesorica Tina Rajhman so minuli teden sodelovali na mednarodnem jezikovnem taboru na Slovaškem. Dijakom iz Slovenije so se pridružili njihovi vrstniki iz Belgije, Estonije, Latvije, Makedonije, Poljske in Slovaške. Celotno dogajanje so povezovali odlični animatorji iz Anglije, Irske in Avstralije, saj je glavni cilj projekta uporaba angleščine ter spoznavanje različnih kultur na sproščen in zabaven način.

Chloe, Louis, Tomas, Jordy in Roman so za dopoldanski čas pripravili različne delavnice, igre in kvize. Popoldanske aktivnosti so vključevale športne in namizne igre, ples, plavanje, kolesarjenje, pohodništvo, umetniške delavnice in celo tečaj priprave sušija. Zvečer so udeleženci predstavili svoje države, preizkusili nekaj tipičnih jedi držav udeleženk, tekmovali v glasbenem kvizu, sodelovali na karaokah ter se družili na filmskem večeru in zabavi v disku. Program je dodatno popestril izlet v Krakov, eno najstarejših mest na Poljskem.

Sodeč po navdušenem odzivu naših dijakov bo mednarodni tabor »International Village« po vsej verjetnosti postal tradicionalen projekt ŠC, s čimer bosta Srednja šola za strojništvo in Srednja šola za lesarstvo še dodatno obogatili svojo ponudbo mednarodnih sodelovanj.

Dostopnost