Skoči na glavno vsebino

V programu Erasmus+ in projektu Usposabljanje v tujini bogati IV so v nedeljo, 21. aprila 2024,  v spremstvu učitelja praktičnega Marka Podobnika odšli na praktično izobraževanje in usposabljanje v mesto Tabor na Češkem Gašper Arnež, Kristjan Gartner in Lovro Lombar, vsi dijaki 2. Bs, program strojni tehnik SSI, in se po 14 dneh vrnili v spremstvu učitelja strokovnoteoretičnih predmetov Marka Velikanje.

Usposabljali so se od 22. aprila do 3. maja 2024 na partnerski šoli Střední průmyslová škola strojní a stavební Tábor, ki za mednarodne skupine iz Nemčije, Slovaške in Slovenije že tradicionalno organizira dvotedenski tečaj CNC-programiranja in meroslovja.

Dijaki so si ogledali partnersko šolo  in tako imeli možnost videti, kako strokovnoteoretični in praktični pouk potekata pri njih. Na strokovni ekskurziji so obiskali podjetje Ypsotec s.r.o., ki je specializirano za CNC-obdelavo (rezkanje in struženje) in izdelavo izdelkov.Poleg tega so si ogledali tudi znamenitosti mesta Tabor. Prestolnico Prago pa so si ogledali med vikendom, ko so bili prosti in je bil čas namenjen spoznavanju regije.

Ob koncu tečaja so na partnerski šoli predstavili rezultate usposabljanja in celotno mobilnost Erasmus+, vključno s predstavitvijo ŠC Škofja Loka, mesta Škofja Loka in Slovenije.

Dijaki so predstavitev VET mobilnosti in programa Erasmus+ predstavili ostalim dijakom v oddelku in dijakom strojne šole v okviru zaključnega dogodka projekta EPAS – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

Končni izdelek – kocka

Dostopnost