Skoči na glavno vsebino

V Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani je v četrtek, 6. junija 2024, potekala zaključna slovesnost v okviru izobraževalnega programa Šole ambasadorke Evropskega parlamenta (EPAS), ki je namenjen ozaveščanju in izobraževanju učiteljev in dijakov o Evropski uniji ter usposabljanju za aktivno državljanstvo.

Šole, sodelujoče šole v programu EPAS, so skozi šolsko leto obravnavale vsebine v povezavi z Evropsko unijo, vzpostavile EU-kotiček (fizično, virtualno ali oboje) in organizirale različne dogodke, namenjene seznanjanju vrstnikov z Unijo in z njo povezanimi temami.

Šole, ki so izpolnile vse zadane naloge, so si prislužile naziv “šola ambasadorka Evropskega parlamenta”, sodelujoči dijaki in dijakinje pa naziv “ambasador(ka) Evropskega parlamenta”. Dijake ambasadorje je nagovorila tudi predsednica Republike Slovenije  dr. Nataša Pirc Musar.

Letos je v projektu sodelovalo 86 slovenskih srednjih šol in dijaških domov, kar predstavlja polovico vseh v državi.

Med sodelujočimi šolami je bila tudi Šola za strojništvo ŠC Škofja Loka, saj je aktivno sodelovalo 27 dijakov in 5 mentorjev.

Dijaki: Anej Biček in Žan Peternelj (oba 2. As); Gašper Arnež, Krištof Bešter, Jože Demšar, Kristjan Gartner, Lovro Lombar, Miha Močnik in Ažbe Murn (vsi 2. Bs); Matej Čebulj, Matija Jagodic, Peter Lavtar, Jan Peternelj, Urban Šifrer, Tine Štibelj in Matej Trojanšek (vsi 2. Cs); Matic Arnež, Žan Bitenc, Oliver Dagarin, Urban Kalan, Jakob Kokelj, Matjaž Šenk in Aljaž Trojer (vsi 3. As), Nejc Benedičič, Bine Peternelj, Miha Porenta in Ožbolt Šolar (vsi 3. FkV).

Mentorji: Petra Žemva, Ana Vidic, Tea Kavčič, Erna Klanjšek Tomšič in Tadej Gartner.

Zaključne slovesnosti so se v spremstvu mentorja Tadeja Gartnerja udeležili dijaki iz 2. Cs Peter Lavtar, Jan Peternelj in Tine Štibelj.

Vsem sodelujočim dijakom in učiteljem se iskreno zahvaljujemo za uspešno opravljen projekt, saj je tudi naša šola dobila naziv »šola ambasadorka Evropskega parlamenta«.

Dostopnost